Resume

Drømmen startede i 2006 da Rune købte sin første Landrover.

Han har altid gerne villet køre fra Danmark til Kina, og har utallige gange prøvet at overtale familien til at tage med.

Vi har nu købt en ny Landrover og vil gøre drømmen til virkelighed. Godtnok går turen ikke til Kina, men til Thailand.

Turen starter fra Skovby 1. maj og varer ca. 8 måneder

Blue Lagoon

Blue Lagoon
William gør klar til spring

Brumbassen på udflugt

Brumbassen på udflugt
Brumbassen på vej til Blue Lagoon, Vang Vieng

fredag den 29. oktober 2010

Elefant Camp

Fredag d. 29. oktober 2010:


Efter dejlig morgenmad kørte vi mod elefant-centret.

Stedet er en slags hjem for elefanter der ikke længere kan bruges til skovbrug samt Verdens første elefant-hospital! Vi gik lidt rundt og kiggede på forskellige oplysningstavler der fortalte om elefantens oprindelse, anvendelse i fbm skovbrug, Mahout-træningsprogrammer (Mahout er de mænd der er trænede i at håndtere elefanterne) osv.

Herefter tog vi en shuttle-bus ind til parkens centrum hvor der findes et sted hvor man kan få rideture, et ”nursery” – altså hvor de små og nyfødte elefanter passes, hospitalet, en show-arena samt en lille restaurant.

Vi prajede 2 elefanter og fik en rundtur som indebar at de gik i dybt vand! Vi havde en sjov tur hvor Lilli havde meget svært ved at sidde stille fordi elefanten ”bumlede” isandsynligt meget 

Herefter besøgte vi de små elefanter og hospitalet. Her stod 3-4 elefanter som alle fik medicin igennem drop og havde hver deres passer som sad på et plateau oppe ved elefantens hoved. Nogle som ikke selv kunne stå blev desuden holdt oppe af en kæmpemæssig sele.

Efter frokost var vi klar til at der skulle starte et show kl. 13.30. Da vi var ved at gøre klar til at forlade restauranten kom der pludselig 5 kæmpestore dobbeltdækker busser kørende og der myldrede flere hundrede skolebørn ud. Alle havde ens gule træningsdragter på og alle pigerne havde samme frisure og alle drengene ligeså. Vi synes jo i forvejen de ligner hinanden allesammen men dette var ligesom at se 250-linger!!

Vi myldrede over til show-arenaen sammen med de mange børn. Her optrådte 10 elefanter med forskelligt. De viste hvordan der bruges elefanter til skovbrug, de kunne bukke og hilse med trutlyde, de kunne sågar spille på xylofon! Til sidst blev der stillet 3 stafelier op og tre elefanter gik igang med at male! Det eneste Mahouten hjalp med var at dyppe penslen i malingen – men alligevel præsterede den ene elefant at male et perfekt billede af en elefant med en Mahout siddende på hovedet! En anden malede de flotteste blomster i brun, sort og orange! Vi var meget imponerede og gik derfra med en fornemmelse af at der findes mere inde bag den tykke hjerneskal end man lige går og tror!

Hjemme igen blev der hygget mens Maria tog en tur rundt i byen på cyklen – hun ville se om vi evt kunne købe nogle bestemte puder med hjem som vi har set mange andre steder. Dog havde hun ikke held med dette – det må vente til Bangkok!

Aftensmaden blev indtaget rundt om hjørnet på en restaurant vi havde fået anbefalet. Super effektivt sted med enormt lækker mad. Vi endte med at have spist ca 10 forskellige store og små retter samt drukket sodavand og vand – for ialt 50 kr! Stedet var propfyldt på alle tre etager af det gamle flotte træhus – hvilket er forståelig da dette klart er en favorit iblandt alle de steder vi har spist indtil videre!

Ungerne fik lov at sidde på vores lille veranda og se en fredagsfilm og spise lidt slik. Amelie faldt i søvn og vi voksne sad i restauranten ned til floden og snakkede mens filmen kørte. Lilli gjorde os selskab og maria og hende havde et meget sjovt spil Scrabble. Lilli ønsker sig helt klart et sådan spil i julegave!

Imorgen går turen mod Bangkok – vi har ca 600 km endnu, men håber vi kan tage hele turen imorgen.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar