Resume

Drømmen startede i 2006 da Rune købte sin første Landrover.

Han har altid gerne villet køre fra Danmark til Kina, og har utallige gange prøvet at overtale familien til at tage med.

Vi har nu købt en ny Landrover og vil gøre drømmen til virkelighed. Godtnok går turen ikke til Kina, men til Thailand.

Turen starter fra Skovby 1. maj og varer ca. 8 måneder

Blue Lagoon

Blue Lagoon
William gør klar til spring

Brumbassen på udflugt

Brumbassen på udflugt
Brumbassen på vej til Blue Lagoon, Vang Vieng

lørdag den 30. oktober 2010

Back in Bangkok

Lørdag d. 30. oktober 2010:


Vi stod tidligt op for 3.-4. gang på hele rejsen! Kl. 07.30 spiste vi morgenmad på den dejlige terasse ned til floden. Alt var meget stille og smukt på denne tid af morgenen og temperaturen behagelig. Vi spekulerede på om man måske skulle have prøvet det der med at stå tidligt op noget oftere? 

Allerede lidt over 8 var vi på vej mod Bangkok og der var superhighway hele vejen. Dette betød fin, fin vej nogle steder og meget hullet vej andre steder – og vejarbejde der var skiltet meget dårligt betød også pludselig modkørende trafik hvilket kom som lidt af et chok!

Vi havde et par stop undervejs hvor vi tankede drikkevarer og snack på 7-11 samt strækte ben. Et sted satte vi os udenfor på nogle bænke og spiste frokost indkøbt og tilberedt på 7-11 – fantastisk at kunne få varme ris-retter, lun pizza, toast og masser af andre frokost alternativer til ingen penge.

Rune synes at Brumbassen lækkede lige rigeligt med olie fra transfergearkassen og efter et nærmere eftersyn viste det sig også at der næsten ingen olie var tilbage. Vi fik i fællesskab fyldt olie på ved hjælp af et stykke vandslange og Brumbassen kunne nu fortsætte turen mod Bangkok.

Jo mere vi nærmede os Bangkok jo mere kunne vi se oversvømmelsernes omfang. På begge sider var marker omdannet til store søer og på flere huse var kun taget synligt – vi kunne se folk sejle rundt i kanoer/både i deres baghaver! Èt sted kom vi pludselig til et stykke motorvej hvor vejen lå fuldstændigt under vand. Vi fortsatte ufortrødent uden at ane hvor dybt vandet var. Godt og vel en halv meter vand hvor det var dybest og vi undslap med nød og næppe uden at der kom vand ind i bilens kabine. Vi morede os med at betragte de mange lastbiler der holdt parkeret i vejsiden hvor alle chaufførene var steget ud og nu var igang med at vaske deres trucks og selv tage bad i vandmasserne – typisk Thai: når der nu er gratis vand tilstede hvorfor så ikke lige holde en pause og udnytte muligheden for at blive vasket? Vi så endda en far med hans lille søn der var steget ud af deres bil og nu tog en svømmetur midt på motorvejen 

Resten af turen gik dog uden flere vandmasser på vejene og vi nåede frem til Bangkok – på vores sidste lange tur i denne omgang – mærkeligt at tænke på at vi nu har kørt ca 17.000 km siden starten af maj og vi har været helt forskånet for uheld, punkteringer eller andre problemer. Lidt et mirakel eftersom folk generelt kører som sindsyge i de fleste af de lande vi har været i siden vi forlod Europa. Jeg kan ikke tælle hvor mange gange vi har måtte undvige knallerter, motorcykler, fodgængere, hunde og andre biler på vores færden men med Rune bag rattet er det gået godt hver gang  - til trods for at Maria til tider har synes at kørslen var lige lovlig aggressiv 

Kl. ca. 16.30 var vi fremme efter ca 8 timer på farten. Vi parkerede bilen inde på en sikker parkeringsplads ved et tempel, hankede op i taskerne og gik ud for at finde et sted at sove.

Hvorfor har thai’er så dårlig forretningssans?:

Endnu engang var vi vidne til en så dårlig forretningssans at man næsten kun kan grine af det. Vi fandt et hotel hvor de havde 2 dobbeltværelser i stueplan lige over for hinanden. Prisen var 570bath men vi var blevet enige om at vi ikke ville betale mere end 1000bath for en overnatning. Rune var i forhandlingshumør, så han gik i kødet på den arme receptionist. Efter lidt overvejelser gik han ned i 540 bath, men det var jo ikke nok. Så sagde vi at vi ville booke værelset i 7 nætter, og pludselig fik piben en anden lyd. 7 nætter!! Det var lang tid, så kunne vi få værelset til 530 bath....altså 2 kr billigere pr værelse. Halllooooo. Vi grinede af ham og sagde at så skulle der også være morgenmad med i prisen. Vi fik ham til at give os 5 gange kaffe og toastbrød med marmelade som vi kunne hente om morgenen. Grinagtigt. Nå, da vi så skulle betale ville han have alle pengene up front. Vi havde ikke lige 7000bath på os, men ville betale halvdelen nu også betale resten dagen efter. Uha, nej, det duede sørme ikke. Så kunne vi kun få et værelse nu og så komme tilbage senere og betale resten.

Nu var Rune oppe i det røde felt. Han smed 1140 bath på disken og sagde at vi betalte fuld pris men blev kun en nat, så kunne de jo se om de kunne få lejet værelserne ud igen imorgen. Ligeså langsomt begyndte det at gå op for receptionisten at han lige havde sagt nej til 6000bath og ikke var sikker på at hans værelser ville være udlejet efter imorgen. Han gav os 5 gange morgenmad med i prisen og håbede vel på at vi ville skifte mening. Det skulle dog vise sig næste morgen at det gjorde vi bestemt ikke!!

Efter den lille check in eskapade, gik vi ud og spiste Phad Thai på et gade køkken. Vi fandt også de 3kant puder vi havde bestemt os for at købe med hjem, og fik os forhandlet til en god pris. Både for os og for den stakkels gadesælger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar