Resume

Drømmen startede i 2006 da Rune købte sin første Landrover.

Han har altid gerne villet køre fra Danmark til Kina, og har utallige gange prøvet at overtale familien til at tage med.

Vi har nu købt en ny Landrover og vil gøre drømmen til virkelighed. Godtnok går turen ikke til Kina, men til Thailand.

Turen starter fra Skovby 1. maj og varer ca. 8 måneder

Blue Lagoon

Blue Lagoon
William gør klar til spring

Brumbassen på udflugt

Brumbassen på udflugt
Brumbassen på vej til Blue Lagoon, Vang Vieng

lørdag den 15. maj 2010

Endelig i Burgas

Lørdag d. 15. Maj 2010:


Vi stod op kl. 7.30 og alle havde sovet som sten i de tre senge vi have skubbet sammen til én stor seng 

Brumbassen havde heldigvis klaret natten på egen hånd. Ingenting manglede… dog var det meste af vores vasketøj blæst ned!

Vi spiste morgenmad på pensionatet… det medfulgte i prisen. Alle 5 fik dejlige spejlæg/omelet og lidt brød med smør og marmelade til. De voksne fik kaffe …… børnene blev ikke tilbudt drikkevarer men vi spurgte om vi kunne få 3 glas mælk. Damen kiggede lidt mærkeligt på os men gik ud i køkkenet efter mælk. Ind kom hun med 3 kopper varm mælk med gule fedt pletter og skind i overfladen!! Vi købte en juice og hun bemærkede da også at ingen havde rørt deres mælk 

Så gik turen ellers mod Bukarest. Vi kørte igennem smukke landskaber og så mange sjove ting på vores vej: Masser af bønder der stod på deres marker og arbejdede med håndkraft. Hestevogne der kørte frem og tilbage med et ordentlig læs græs/hø, hundredvis af fåre-flokke der græssede på bjergskråningerne bevogtet af fårehyrder mm. Der var bjerge med sne på og langs vejen – som var stærkt befærdet med lastbiler og busser – lå det ene pensionat, bilvaskeri , tankstation og bar/restaurant efter den anden.

Det regnede faktisk hele vejen til Bukarest og derfor var vi på udkig efter et sted hvos vi kunne spise lidt billig frokost – vi gad ikke stå i regnvejr og smøre vores egne madder og alle trængte til at strække benene. Så da vi kørte forbi et sted i bjergene hvor der var frugtboder mm ud til vejen, valgte vi at holde ind. Der stod flere og grillede forskellige slags kød og vi købte 4 stk. pølser af hakket kød uden skind … en slags beef-dog. Der opstod hurtig enighed om at det i hvert fald IKKE var oksekød …… men hvad var det så?! Det kunne være alt fra får til hest til hund!! Efter et par få bidder blev alle enige om at lade kødet ligge …… det var simpelthen så mærkelig en konsistens og smag at vi ikke turde spise det!!!

Vi tog vores eget pålæg og brød med ind i bilen og smurte et par håndmadder i stedet 

Bukarest når vi omkring kl 17 og kl ca 19.30 krydser vi grænsen til Bulgarien. Vi har nu besluttet at vi ikke vil tage en overnatning inden Burgas men i stedet køre igennem indtil vi når Burgas. Der er ved at være lidt uro og utilfredshed blandt børnene hvilket er helt forståeligt efter at have siddet i bilen siden kl. 9 imorges. Vi kører ind i Rysse som grænsebyen i Bulgarien hedder og her finder vi en lille restaurant hvor vi kan få pizza og cola 

Efter at have spist arrangerer vi bagsædet så ungerne kan ligge ned og så kører vi videre mod Burgas, Vi ser alle sammen frem til opholdet i Birgitte og Georgis lejlighed i Burgas og vi glæder os til en hel uge hvor vi ikke skal køre bil! 

Ungerne har klaret disse 6 dages kørsel helt fantastisk! Ingen har brokket sig og tiden er gået med mange forskellige slags underholdning. Nintendo ds er blevet spillet en del, der er set nogle DVDer, de har hørt historier og musik på Mp3-afspillerne. Der er blevet lavet lidt i opgavehæfter og læst lidt i bøger. Mulle sidder i sin stol mellem Rune og Maria og leger med lidt forskelligt bla kan hun få lang tid til at gå med et sæt nøgler og en mobiltelefon …. Så sidder hun helt stille meget længe og ”skruer” i telefonen. Hun tager sine strømper af og på, leger lidt med Dukken og hvis hun bliver utilfreds så beordrer hun os alle sammen til at synge ”Lille sommerfugl” eller ”Oppe i Norge”! Så skråler vi alle sammen på livet løs  I dag har vi haft ”De små synger” fremme i lang tid og sunget mange sange sammen. Ellers hører vi også en opsamlings CD med Kim Larsen og synger med på ”Jutlandia” og ”Tarzan Mammamia”. Rigtig familiehygge 

Vejen fra Rysse til Burgas startede ud med at være helt perfekt. Bred landevej hvor vi kunne køre 90kmt og der var ca 300km, så 3-4 timer regnede vi med. Som så mange gange før blev vi klogere!

Efter 1 times tid begynde vejene at være meget ujævne, men vi fortsatte med uændret fart og støddæmperne fik lidt at arbejde med. Det kort vi havde købt på grænsen var fint opdateret med veje, men der manglede lidt nogle højdekurver, så efter nogle timers kørsel begyndte det at gå meget opad. Vi var på vej op over en bjergkæde vi ikke anede var der. Det gik også fint indtil vi nåede toppen. Pludselig stod der et skilt om at vejen ville være ”bulet” de næste 2000meter. Vi undrede os lidt over dette, da vi egentlig syntes den havde været ret hullet indtil nu. De 70-80kmt blev hurtigt til 20 kmt! Vejen var ikke kun bulet, den var simpelthen hullet. Huller på 1-2 meter i diameter og 20-30cm dybe og så var der så mange af dem at man ikke kunne køre udenom!! Efter de 2000meter kom endnu et lignende skilt, og det fortsatte så de næste 50 km.

Turen til Burgas to 6 timer, vi var fremme ved lejligheden kl. 03.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar